Even voorstellen ...  

Vincent

Vincent Verhage, dirigent 2019

Vincent Verhage (1987) begon op 8-jarige leeftijd op euphonium bij het Leger des Heils. Vanaf zijn twaalfde werd André Vulperhorst zijn docent. Vulperhort legde de basis voor zijn verdere muzikale loopbaan. Vincent werd lid van fanfareorkest "Nieuw Leven" in Vianen waarmee hij in 2001 op het Topconcours landskampioen werd in de hoogtse afdeling.

Na het halen van zijn HAVO-diploma begon Vincent in 2004 aan zijn studie aan het conservatorium van Enschede, waar hij onder andere les kreeg van Joost Smeets. Hij volgde masterclasses bij grootheden als Steven Mead, Bernard Beniers, David Thornton en David Childs. Vincent remplaceerde bij diverse militaire orkesten en bij het 'Orkest van Het Oosten'.

Als solist was hij onder andere te horen tijdens het Galaconcert van de 'Open Franse Brassband Kampioenschappen' in Amboise, de concertserie 'Blazen in de Beurs' en tijdens de tournee van 'Het Zomerorkest Nederland' in 2014.

Naast zijn actieve loopbaan als musicus trok ook het directievak zijn interesse. In Enschede studeerde hij 2 jaar HaFa-directie bij Hennie Ramaekers. Na het behalen van zijn muzikaal bachelordiploma op euphonium, startte in Utrecht zijn masteropleiding HaFa-directie bij Danny Oosterman. Een studie die hij Cum Laude afsloot. Momeneel is Vincent de vaste dirigent van LinFanO (Linschoten), Brassband Amersfoort en Backum Brass (Castricum), waarmee hij op het NBK van 2015 landskampioen werd in de 3e divisie.

Naast zijn actieve werkzaamheden als muzikant en dirigent is Vincent werzaam als koperdocent bij diverse muziekverenigingen in de regio Utrecht.

 

Edwin Hijman 

Geboren (1977) en getogen in het Zuidhollandse Aarlanderveen wordt Edwin op 11-jarige leeftijd lid van muziekvereniging Door Samenwerking Sterk (DSS). Als tamboer bij de drumfanfare vindt al snel zijn weg binnen de band en ook bij het fanfareorkest stroomt na een aantal jaar als slagwerker de gelederen binnen. Met name drums, en percussie zijn gebieden waar hij het best uit de voeten blijkt te kunnen. Bij de drumfanfare verlaat hij de slagwerksectie om de rol van tambourmaître op zich te nemen.  Bij het fanfareorkest vormt hij samen met enkele anderen inmiddels ook het management van het orkest.

Edwin wist als muzikant diverse mooie resutaten te halen. Uiteraard de deelnames van DSS op het WMC in kerkrade (concertafdeling 2001/2005) maar ook de deelnames aan de "All England Masters" en het "Europees Brassbandkampioenschap" in Montreux met respectievelijk Brassband Rijnmond en Brassband Schoonhoven waren successen om trots op te zijn.

Naast het musiceren is Edwin ook organisatorisch op veel vlakken actief. In het dagelijks leven is hij TV-producer bij de NOS. Zijn organisatorische kwaliteiten zet hij dan ook graag voor zijn vereniging en Jeugdmuziekkamp in. De mooiste resutaten daarvan zijn de geslaagde tournees van DSS naar Valencia en Innsbruck.

Op 14-jarige leeftijd ging hij als jonge slagwerker voor het eerst mee op Jeugdmuziekkamp, nu ruim 25 jaar later organiseert hij het kamp nog steeds met veel plezier. Samen met de overige organisatoren heeft hij de stichting "Jeugd en Muziek" opgericht waar de kampweek sinds 2015 in is ondergebracht. Edwin is sinds de oprichting voorzitter van deze stichting en wil in die rol het succes en het bestaan van het de kampweek verder vormgeven. 

Peter de Groot

Peter (1982) speelt Bes-Bas bij Crescendo Nieuwveen. Als klein jochie begonnen bij de AMV-cursus en na blokfluit doorgestroomd op bugel. Les kreeg in zijn jonge jaren van Danny Oosterman. Diezelfde Danny Oosterman leerde hem later trombone spelen. Pas na een korte muzikale break stapte Peter over op bas. In zijn muzikale carrière heeft Peter in veel mooie zalen mogen spelen Hoogtepunt was deelname aan het Topconcours in het Musis Sacrum te Arnhem. Daar werd hij met Crescendo Nieuwveen KNFM kampioen. Een recenter hoogtepunt uit zijn muzikale loopbaan is de mooie 2e plaats die door Crescendo werd behaald tijdens het ONFK 2013 in Drachten.

Sinds 2010 is Peter voorzitter van Crescendo, iets wat hij met veel liefde voor de club doet. Ook is hij bij diverse acties binnen de vereniging betrokken zoals de oliebollenactie die ieder jaar voorafgaand aan de jaarwisseling weer op het programma staat.

Wat betreft Jeugdmuziekkamp is ook Peter een oudgediende. Hij was er al bij tijdens het kamp in Brugge en er volgden nog vele edities. Jarenlang speelde hij mee als muzikant in het orkest, maar na zijn muzikale break maakte hij zijn rentree in de keukenploeg en werd hij de vaste barman achter zijn vertrouwde Muziekkamp-bar. Tot diep in de nachtelijke uurtjes is hij vaak in touw. Sinds een aantal jaar maakt hij ook actief deel uit van de organisatie. In de nieuw opgerichtte stichting Jeugd en Muziek vervult hij de rol van secretaris/penningmeester. Samen met de andere organisatoren vindt Peter het geweldig om voor een grote groep jeugdige muzikanten een geweldige week in elkaar te zetten, iets waar hij elk jaar weer in slaagt.  

Anouk van der Ploeg

Anouk (1997) is de benjamin van de organisatie, maar voor Jeugdmuziekkamp zeker geen onbekende. Woonachtig in Ter Aar speelt zij nu al zo’n negen jaar bij Arti et Religioni in Langeraar. Als 9-jarig meisje volgde Anouk AMV-lessen op de basisschool en kwam zo vanzelfsprekend terecht bij Arti. Na anderhalf jaar les en spelen is zij overgestapt op trompet.

Via het jeugdorkest va Arti et Religioni is zij inmiddels doorgestroomd naar het fanfareorkest. Sinds eind 2014 maakt Anouk deel uit van het jeugdbestuur van haar vereniging. Zij richt zich daar met name op de organisatie van activiteiten zoals de filmavond, dagje-uit en festivalbezoek. Anouk gaat als muzikante al enkele jaren mee op kamp. Haar gedrevenheid, creativiteit en organisatorische talent heeft de organisatie doen besluiten haar te vragen voor een vaste plek in het team. Vanaf 2016 gaat Anouk mee als vaste kracht in de leiding.

Haar advies voor jonge muzikanten:

"De afgelopen jaren ben ik zelf mee geweest als kampganger, wat erg leuk was. Jeugdmuziekkamp is zeker een aanrader voor iedereen die muziek maakt!"