Historie

In 1981 ontplooide de toen 24-jarige Aarlanderveense dirigent Danny Oosterman het initiatief om een jeugdkamp te organiseren. Danny, destijds dirigent van Crescendo Nieuwveen én DSS Aarlanderveen, zag in een jeugdkamp het ideale middel om jong talent te stimuleren. Door ze in een andere omgeving dan hun eigen orkest de basisbeginselen van het samenspelen bij te brengen wist hij veel jeugd aan de clubs te binden. Deze doelstelling, gecombineerd met een week vol leuke activiteiten , bleek al snel een gouden formule.

De bloeiende jeugdopleiding van Crescendo bracht een stroom van talenten voort die in het spoor van Danny de weg naar de landelijke conservatoria hebben gevonden. Ook aan deze nieuwe generatie musici heeft Danny de waarde van het Jeugdmuziekkamp weten door te geven. De toekomst van de kampweek was bij zijn leerlingen dan ook in goede handen. Nadat Danny zelf afzwaaide als dirigent van het orkest hebben zowel Inge Leliveld, Joop Nijholt als John Brouwer zijn in latere jaren het kamporkest succesvol geleid.

Het orkest van Jeugdmuziekkamp bestaat al lang niet meer alleen uit jeugd van DSS en Crescendo. Muziekvereniging Arti et Religioni maakt inmiddels ook deel uit van de organisatie. Door deze samenwerking heeft het kamp een breed regionaal karakter gekregen. Deelnemers komen inmiddels uit de wijde omgeving en deelname staat open voor iedereen die een fanfare-instrument bespeelt.  

Inmiddels is de organisatie van de kampweek ondergebracht in een zelfstandige stichting, de stichting 'Jeugd en Muziek'. Hierdoor kan de organisatie nóg verder groeien in haar doelstelling, het organiseren van een fantastische muzikale week voor enthousiaste muzikanten en het bieden van kansen aan jong talent.

Jeugdmuziekkamp is, ook na ruim 35 jaar nog steeds een succes!Historie Dirigenten

Vincent

Vincent Verhage

Dirigent Jeugdmuziekkamp: 2016

Vincent Verhage (1987) begon op 8-jarige leeftijd op euphonium bij het Leger des Heils. Vanaf zijn twaalfde werd André Vulperhorst zijn docent. Vulperhort legde de basis voor zijn verdere muzikale loopbaan. Vincent werd lid van fanfareorkest "Nieuw Leven" in Vianen waarmee hij in 2001 op het Topconcours landskampioen werd in de hoogtse afdeling.

Na het halen van zijn HAVO-diploma begon Vincent in 2004 aan zijn studie aan het conservatorium van Enschede, waar hij onder andere les kreeg van Joost Smeets. Hij volgde masterclasses bij grootheden als Steven Mead, Bernard Beniers, David Thornton en David Childs. Vincent remplaceerde bij diverse militaire orkesten en bij het 'Orkest van Het Oosten'.

Als solist was hij onder andere te horen tijdens het Galaconcert van de 'Open Franse Brassband Kampioenschappen' in Amboise, de concertserie 'Blazen in de Beurs' en tijdens de tournee van 'Het Zomerorkest Nederland' in 2014.

Naast zijn actieve loopbaan als musicus trok ook het directievak zijn interesse. In Enschede studeerde hij 2 jaar HaFa-directie bij Hennie Ramaekers. Na het behalen van zijn muzikaal bachelordiploma op euphonium, startte in Utrecht zijn masteropleiding HaFa-directie bij Danny Oosterman. Een studie die hij Cum Laude afsloot. Momeneel is Vincent de vaste dirigent van LinFanO (Linschoten), Brassband Amersfoort en Backum Brass (Castricum), waarmee hij op het NBK van 2015 landskampioen werd in de 3e divisie.

Naast zijn actieve werkzaamheden als muzikant en dirigent is Vincent werzaam als koperdocent bij diverse muziekverenigingen in de regio Utrecht. 

John Brouwer

Dirigent Jeugdmuziekkamp: 2002, 2006, 2007, 2010 t/m 2015

John Brouwer (1971) kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste bugellessen van zijn vader. Bij fanfareorkest DSS uit Aarlanderveen krijgt hij les van Danny Oosterman en blijkt hij meer dan talentvol. De stap naar het conservatorium was voor John op 18-jarige leeftijd dan ook logische keuze. In Utrecht studeert hij Trompet bij Willem van Vliet. Hij behaalde hier zijn diploma Docerend Musicus (DM) en 2 jaar later ook het diploma Uitvoerend Musicus (UM)Na het afronden van deze studie start hij de studie HaFa-directie in Tilburg bij Jan Cober en Jan van Ossenbruggen. In 2004 haalt hij in Amsterdam bij Danny Oosterman zijn diploma HaFa-directie en zo was de cirkel rond. Als muzikant speelde onder andere bij Crescendo (Nieuwveen) Brassband Concordia (Vinkeveen), Andels Fanfarecorps, het Nationaal Jeugd Harmonieorkest en het Nationaal Jeugd Fanfareorkest. Ook was hij remplacant bij het Radio Philharmonisch Orkest, Het Radio Kamerorkest en het Schönbergensemble. Ook nu nog is hij regelmatig te vinden als bugellist bij DSS in Aarlanderveen.Inmiddels is John dirigent van Arti et Religioni (Langeraar), Soli Deo Gloria (Zaandam), St. Michael (Heemsteede), St. Nicasius (Heeze) en Echo der Duinen (Noordwijk)

 

Joop Nijholt

Dirigent Jeugdmuziekkamp: 1998 t/m 2001, 2004, 2005, 2008, 2009

Joop (1969) begon zijn trompetstudie aan het Utrechts Conservatorium in 1988 Willem van der Vliet. Hier behaalde hij zijn diploma's DM (1994) en UM (1997). Vanaf 1993 studeerde hij als 2e hoofdvak HaFa-directie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Danny Oosterman. In juli 1996 behaalde hij hier zijn Bachelor, na enige jaren praktijkervaring behaalde hij in november 2007 zijn Master of Music HaFa-directie Cum Laude aan het Koninklijk Conservatoriumin Den Haag bij Alex Schillings. Joop heeft verder diverse aanvullende cursussen gevolgd bij o.a. Eugene Corporon (VS), Jan Cober en Norbert Nozy (B)

Joop z'n muzikale gedrevenheid bracht hem in vele mooie zalen (Beurs van Berlage, Muziekgebouw aan het IJ) en hij behaalde landstitels en erediploma's met verschillende (fanfare)orkesten in de hoogste divisie. 

Op dit moment is Joop Nijholt dirigent bij Fanfare Crescendo (Nieuwveen), het Gooisch Fanfare Orkest (Hilversum) en bij harmonieorkest De Kleine Trompetter (Zevenhuizen). Daarnaast is hij docent klein koper bij een tweetal muziekopleidingen. Deze werkzaamheden combineert hij met een parttime baan op de afdeling blaasinstrumenten bij de firma Terpstra Muziek te Lijnden en schreef hij in vakblad 'De Dirigent' regelmatig muziek- en dirigentgerelateerde artikelen.

Als jeugdlid ging hij 6 keer mee op kamp en als muzikaalleider dirigeerde hij het muziekkamporkest maar liefst acht jaar. Zijn programma's waren vaak avontuurlijk, vernieuwend, bevatten premiëres, en boden uitdaging voor beginnende en/of gevorderde solisten. Mogelijk zien we hem in de toekomst ook weer terug als dirigent van dit fantastische kamp.

 

<foto volgt>

Inge Leliveld

Dirigent Jeugdmuziekkamp: 1992 t/m 1997

Inge Leliveld ( ) studeerde saxofoon en HaFa-directie aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. 

<Tekst volgt>

 

 

Danny Oosterman

Dirigent Jeugdmuziekkamp van 1981 t/m 1991

Danny Oosterman (1957) werd op zijn 8e jaar lid van het plaatselijke fanfareorkest DSS in zijn woonplaats Aarlanderveen. Al snel blijk hij uit het juiste muzikale hout gesneden en hij studeerde succesvol trompet, klarinet en HaFa-directie aan het conservatorium van Utrecht. Als dirigent geeft hij sinds 1975 met groot succes leiding aand diverse orkesten in de hoogste afdelingen. Hij is voor al zijn werk in de muzieksector onderscheiden met de "Piebe Bakker-Award" en een "BUMA Brass Award".

Als muziek-pedagoog weet hij menig jong muzikaal talent weten te ontdekken en te simuleren. Als docent HaFA-directie aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht heeft hij vele musici opgeleid. Danny is de grondlegger van Jeugdmuziekkamp dat na 1992 over ging in de handen van zijn oud-leerlingen.

Danny is als dirigent nog steeds verbonden aan DSS in Aarlanderveen en is chefdirigent van het Nationaal Jeugd Fanfareorkest. Daarnaast is hij eigenaar van het Muziek- en Partycentrum 'Studio Oosterman' in Aarlanderveen waar regelmatig concerten worden gegeven. 

Locaties

2018 Beusink Recreatie, Lievelde
2017 Klooster Ommerborn, Wipperfürth (D)
2016 De Hoof, Someren
2015 De Alinghoek, Drouwen
2014 Kultuhaus Wissel (D)
2013 Kampeerboerderij Nijsingh, Appelscha
2012 Kultuhaus Wissel (D)
2011 Het Zilverenschor, Arnemuiden
2010 De Buiteling, Wenum Wiesel
2009 De Blauwestadhoeve, Midwolda
2008 Het Brabantbos, Lierop
2007 Monsalvaet / Parsifal, Westouter (B)
2006 Het Bovenste Bos, Epen
2005 De Olmen Recreatie, Hoeven
2004 D'oldekamp, Ansen
2003 Ferme de Jean, Heeze
2002 Het Bovenste Bos, Epen
2001 De Stevenshof, Stevensbeek
2000 De Borckerhof, Orvelte
1999 Het Verloren Bos, Lokeren (B)
1998 Het Zinkviooltje, Epen
1997 De Olmen Recreatie, Hoeven
1996 Kasteelsche Heyen, Gennep
1995 Baseille I/II, Tenneville (B)
1994 Het Verloren Bos, Lokeren (B)
1993 Landgoed Groenewoud, Swalmen
1992 De Karmel, Brugge (B)
1991 De Alinghoek, Drouwen
1990 -
1989 -
1988 St. Cathelijne Waver, Roosendaal
1987 Het Laathof, Hingene
1986 Het Verloren Bos, Lokeren (B)
1985 Landgoed Groenewoud, Swalmen
1984 De Alinghoek, Drouwen
1983 De Alinghoek, Drouwen
1982 Kampeerboerderij Eersel
1981 Jeugdhuis Renesse

Neem contact met ons op