Info & Vragen

Deelname aan een kampweek zorgt uiteraard voor veel vragen. Hieronder staan een aantal van de meest voorkomende vragen die wij als organisatie krijgen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan telefonisch contact op, of stel uw vraag via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.


Wat kost een week Jeugdmuziekkamp?
Deelname aan het Jeugdmuziekkamp 2023 kost €279,- per persoon. Heb je je via de site opgegeven, dan krijg je automatisch een bevestiging. 

Wat is er allemaal bij de deelnemersbijdrage inbegrepen?
De organisatie heeft tot doel de deelname aan Jeugdmuziekkamp zo toegankelijk mogelijk te houden. De deelnemersbijdrage omvat de heen- en terugreis per touringcar, maaltijden, overnachtingen, touristenbelasting, bladmuziek, vervoer tijdens de kampweek, koffie/thee/limonade in de pauzes en eventuele kosten voor toegang tot pretpark, zwembad etc. De enig aanvullende kosten voor de deelnemers zijn de consumpties die men in de pauzes (snoep/koek) of 's avonds aan de bar (drank/snacks) kan kopen.

Voor welke leeftijdscategorie is Jeugdmuziekkamp bedoeld?
De naam zegt het al, de kampweek is bedoeld voor 'jeugd'. De doelgroep bestaat globaal uit jonge muzikanten in de leeftijd van 11-25 jaar. Maar uiteraard zijn oudere muzikanten ook welkom om de jeugd te ondersteunen. Het is juist de mix tussen jong en oud die de formule van de kampweek zo sterk maakt.

Wat voor niveau moeten de deelnemers hebben om mee te mogen?
Door de combinatie van jong en oud(er) ontstijgt het kamporkest het niveau van een gemiddeld jeugdorkest. Als basisniveau voor de lagere stemmen (bv 3e bugel, en 3e trompet) wordt het muzikale A-examen aangehouden, wat echter niet betekent dat men dit diploma ook daadwerkelijk moet bezitten. Voor de zwaardere stemmen is een hoger niveau vereist. Twijffelt met over deelname, dan wordt in overleg met ouders, leerling, docent en organisatie/dirigent individueel bekeken of deelname aan de kampweek haalbaar is.

Zijn alle instrumenten welkom?
De kampweek wordt georganiseerd in de vorm van een fanfareorkest. Dat betekent dat deelname toegankelijk is voor instrumenten die tot deze bezetting behoren. (Saxofoon, bugel, trompet, hoorn, euphonium, trombone, bas, slagwerk) helaas maken we hier geen uitzondering op. 

Hoe ziet een dag op Jeugdmuziekkamp er uit?
Jeugdmuziekkamp kent een intensief dagschema. Dat schema is nodig om in 1 week tijd een compleet concertprogramma in te kunnen studeren. Zo wordt er in blokken van 1,5 uur circa 8 uur per dag gerepeteerd. Daartussendoor is uiteraard ruimte voor sport, spel en ontspanning. De activiteiten naast het repeteren bestaan uit onder andere zeskamp, speurtocht, dropping, een quiz of thema-avond.

Hoe zijn deelnemers verzekerd?
Alle deelnemers dienen zelf verzekerd te zijn middels een reisverzekering. Instrumenten die eigendom zijn van een vereniging zijn via die vereniging verzekerd. Privé instrumenten vallen onder je eigen verzekering. Check dus even goed hoe dat met jou instrument zit.

Mijn kind gebruikt medicijnen, is dat een probleem?
Uiteraard hoeft medicijngebruik geen belemmering te zijn voor deelname. Medicijngebruik dient bij opgave voor de kampweek op het inschrijfformulier kenbaar gemaakt te worden. Gezien het intensieve programma zal op individuele basis naar medicijngebruik worden gekeken. De organisatie kan naar aanleiding van de informatie op de inschrijfformulieren contact opnemen om het medicijngebruik van de desbetreffende deelnemer te bespreken. Tijdens het kamp is er altijd iemand met EHBO aanwezig.

Ik heb een allergie of ben vegetarisch, kan daar met de maaltijden rekening meegehouden worden?
Uiteraard. Dieetwensen of allergieën kan je aangeven op het inschrijfformulier. In overleg met de organisatie wordt dan gekeken of/en welke voedingsmiddelen er eventueel door de de deelnemers zelf meegenomen moeten worden. Let op, dit zijn voorkeuren van medische aard, dus niet als je iets 'liever niet lust'.

Kan ik langskomen tijdens kamp?
Wij snappen dat ouders graag even willen komen kijken hoe het gaat. Helaas is dat niet mogelijk. U kunt uiteraard wel een kaartje naar de kamplocatie sturen of een van de concerten bezoeken die we aan het einde van de week geven. 

Wat te doen bij heimwee?
Heimwee is vervelend uiteraard. Toch is gebleken dat dit geen reden hoeft te zijn om thuis te blijven. Contact met het thuisfront is uiteraard geen probleem, maar tijdens de repetities blijven de mobieltjes zoveel mogelijk aan de kant.

Kan ik met eigen vervoer?
De organisatie zorgt voor vervoer naar de kamploctaie en weer terug. Op de dag van vertrek zijn er meestal meerdere opstapplaatsen. De terugreis gaat altijd rechtstreeks naar de locatie van het slotconcert waar de deelnemers weer opgehaald kunnen worden door hun ouders. In overleg met de organisatie kan in uitzonderlijke gevallen gekeken worden of het wenselijk is met eigen vervoer te gaan.

Neem contact met ons op

 

 

 

DSC 0417DSC 0460DSC 0562DSC 0431DSC 0507DSC 0419